Connect with us

سیروز کبدی

توضیحات

سیروز کبدی به چه معناست؟

کبد ما انسانها از سلول‌ های سالم تشکیل شده اند اما اغلب به علت های مختلفی زخم‌ ها جای بافت سالم را میگیرند. به مرور زمان زخم گسترش پیدا میکند و در این صورت میگوییم که فردبه سیروز کبدی مبتلا شده است. در حقیقت بافت سالم  تخریب شدید شده است و بافت زخم جای آن را میگیرد.

البته این بیماری هم مثل تعداد زیادی دیگر در مراحل اولیه خیلی پیشرفته نمیباشد و فرآیند رشد آن نیز چندین سال ممکن است طول بکشد نکته مهم این میباشد که شما در زمان مناسب آن را تشخیص دهید و برای درمان آن اقدام نمایید.

در این بیماری بافت سالم موجب تخریب شدید شده و بافت زخم جای آن را میگیرد.

علائم سیروز کبدی:

به صورت کلی ممکن است فرد مبتلا به این بیماری علایم و نشانه‌ های زیادی را در بدن خود حس نکند. اما اغلب در مراحل پیشرفته‌ ترفرد میتواند علامت‌ های سیروز کبدی را احساس نماید

این‌ علایم شامل گزینه های زیر هستند:

بی‌اشتهایی شدید،حالت تهوع،خستگی شدید،مشاهده ورم در پاها و شکم،کاهش وزن،افزایش رگ‌های خونی روی پوست،از دست دادن نیروی جنسی،بزرگ شدن سینه در مردان،خارش پوست،گیجی،قرمزی کف دست،زرد شدن رنگ چشم و پوست

سیروز کبدی

سیروز کبدی

علت ابتلا به سیروز کبدی:

موارد زیادی جزو لیست علت های سیروز کبدی میباشند

اما در ادامه مهم ترین آن ها را بازگو میکنیم:

مصرف بیش از اندازه الکل،هپاتیت ویروسی،وجود مس در کبد،اضافه وزن شدید،چربی انباشته شده در بیمار غیر الکلی،بیماری ذخیره گلیکوژن،تجمع آهن در بدن،سیستم ایمنی ضعیف بدن،عفونت‌هایی مثل بروسلوز،وجود مشکلات مجاری صفراوی

این مطلب رانیز مطالعه میفرمایید:

۱=نشانه ها علت ها و درمان کبد ناسالم و چرب

۲=عوارض سیروز کبدی

۳=فشار خون بالا

بیماری سیروز موجب تغییر در فشار خون بالا و جریان خون کبد میشود. یعنی با کاهش یافتن جریان خون فشار در رگ‌ های این بخش ها افزایش مییابد.

سیروز کبدی

سیروز کبدی

متورم شدن شکم و پا:

همانطور که در گزینه قبلی اشاره نمودیم در صورت مبتلا شدن به سیروز کبدی فشار در سیاه رگ‌ها بالا میرود و در نتیجه شکم و پا ها متورم میشوند. البته توان نداشتن کبد برای ساخت پروتئین‌ های خون هم دلیلی دیگر ورم کردن پا و شکم است

خونریزی:

فشار خون به وجود آمدخ میتواند موجب افزایش فشار در رگ‌ های خونی کوچکتر نیزشود. در نتیجه این فشار گسترش واریس معده و مری را به وجود می آورد و نهایتا خونریزی‌ های شدیدی را به وجود میا رد.

سوء تغذیه:

عوهرض دیگرسیروز کبدی کاهش یافتن وزن و دچار شدن به سو تغذیه شدید میباشد چون این بیماری جستجو موادی که برای شما مغذی میباشند را به مشکل می‌اندازد و در نتیجه مواد لازم به بدن نمیرسند.

یرقان:

کبد سالم ونرمال باید بتواند بیلی روبین را از خون پاک بنماید تا شما به زردی پوست یا یرقان دچار نشوید. ولی در فرد ابتلا شدن به سیروز این اتفاق نمیافتد وزرد شدن پوست و تیرگی رنگ ادرار  اتفاق میافتد.

سیروز کبدی

سیروز کبدی

بزرگ شدن طحال:

در اثر افزایش یافتن فشار خون طحال بیمار دچار تورم میشود وگلبول های سفید خون و پلاکت‌ها هم زیاد میشوند. همه‌ی اینها از نشانه های سیروز نیز هستند که در صورت اقدام کردن دیر هنگام، شدید تر میشوند.

درمان سیروز کبدی:

با توجه به نکته های گفته شده اغلب بیماری سیروز کبدی بدون داشتن هیچ علایمی در بدن بیمار وجود دارد. درنتیجه توصیه میشود که در چکاپ سالانه خود بررسی کبد را نیزقرار بدهید تا در صورت وجود داشتن مشکل به موقع برای درمان آن اقدام فرمایید

به علاوه، در صورت مشاهده هر گونه نشانه بهتر است به متخصص گوارش و کبد مراجعه کنید. پزشک اول باید دلیل ابتلا به بیماری را پیدا کند و با توجه به آن، شیوه درمانی مناسبی را انتخاب نماید:

درمان اعتیاد به الکل:

مصرف الکل یکی از علل اصلی مبتلا شدن به این بیماری است. پس حتما باید این موضوع را با پزشک خود مطرح کنید تا راهکارهای خوبی را به شما ارائه دهد. به هیچ وجه جای نگرانی نیست پزشکان برنامه‌ های مناسبی برای ترک آن را دارا میباشندو با رعایت آنها توانایی ترک الکل را دارید.

کاهش وزن:

رسیدن به وزن مناسب وتناسب اندام یکی از راه های درمان شدن بسیاری از بیماری ها حتی سیروز کبدی است اغلب افراد چاقی که الکل مصرف نمیکنند را جزو بیمارانی که دارای کبد چرب غیر الکلی هستند به حساب می‌نماییم بنابراین شما باورزش مداوم و داشتن رژیم مناسب برای تنظیم قند خون و کاهش وزن  میتوانید از گسترش این بیماری جلوگیری نمایید.

کنترل هپاتیت:

در بین انواع مختلف هپاتیت نوع B و C میتوانند جزو علت های مبتلاشدن به این بیماری باشند. در نتیجه متخصصین جهت درمان و پیشگیری سیروز کبدی استفاده از داروهای اینترفرن و ضد ویروس  را پیشنهاد میدهند. این دارو ها به ویروس‌ ها حمله میکنند و همچنین به قویتر شدن سیستم ایمنی بدن کمک میکنند.

درمان سیروز صفراوی وهپاتیت خود ایمنی:

دستگاه ایمنی بدن دارای سیستم پیچیده‌ای است و لازم است مراقب عملکرد آن باشیم به طور دقیق در این دو بیماری دستگاه ایمنی به کبد حمله کرده و به آن آسیب میرساند. در نتیجه باعث به وجود آمدن سیروز کبدی میشود. اغلب جهت مقابله با هپاتیت خودایمنی دارو های استروئیدی تجویز میشوند. برای جلوگیری از بیماری سیروز صفراوی نیز داروهایی مثل اورسودیول کاربرد دارند.

دارو و مکمل‌های جانبی:

در ابتدای مطلب علائم و عوارضی مثل خارش، خستگی، گیجی و … را هم ذکر کردیم. پزشکان برای این موارد نیزدارو های مناسبی دارا میباشند و با تجویز بعضی از آن ها به شما در کاهش یافتن عوارض کمک میکنند.
به عنوان نمونه برای سوء تغذیه و افزایش یافتن  مقاومت استخون‌ها و بدی شدن بدن مکمل‌های خوبی وجود دارند

سیروز کبدی

سیروز کبدی

راه هایپیشگیری از سیروز کبدی:

کبد یکی دیگر از مهمترین عضوهای بدن میباشد و وظایف اصلی را بر عهده دارد. بنابراین براییشگیری از سیروز کبد و سالم نگه داشتن آن  به سبک زندگی خودتان توجه بسیار نمایید:

۱=رژیم غذایی سالم: این بیماری بسیار راحت مواد مغذی بدن شما را کاهش میدهد و به مرور زمان ضعیف میشوید.

پس برای شکست دادن آن باید بدنی قوی داشته باشید و به طور مداوم از منابعی مثل:

سبزیجات

ماهی‌ها

پروتئین‌ های بدون چربی

استفاده کنید.

۲=ورزش: با توجه به اینکه  انباشته شدن چربی ها وافزایش یافتن وزن یکی از علل اصلی این بیماری هستند بنابراین برای پیشگیری از سیروز کبد حتما ورزش کنید

۳=واکسن: بیماری‌هایی مثل آنفولانزا و هپاتیت موجب عفونت میشوند و سیستم ایمنی بدن را ضعیف میکنند.
پس باید مراقب باشید تا به آن ها ابتلا نشوید و در صورت لازم بودن حتی واکسن نیز بزنید.

حرف آخر

ما در این مقاله سعی کردیم مهمترین موارد مبتلا شدن به سیروز کبدی و راه های درمان و جلوگیری از آن را به شما معرفی نماییم. امیداوریم این مطالب برای شما مفید باشد و بتوانید با انجام مطالب گفته شده و تغییر سبک زندگیتان از مبتلا شدن به این بیماری در امان باشید.

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “سیروز کبدی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *