Connect with us

آنفلوانزا 

توضیحات

آنفلوانزا

آنفلوانزا {به زبان فرانسوی: Influenzas} یا گریپ {به زبان فرانسوی: Grippe}بیماری واگیردار میباشد که به وسیله نوعی ویروس RNA یا بیماری تی از خانواده ارتومیکسوویریده ایجاد میشود. این نوع ویروسها در پستانداران و پرندگان  بیماری ایجاد میکند. که در ریه قرار میگیرد. این بیماری موجب عفونت حاد دستگاه تنفسی میشود که با:

سردرد ناگهانی

درد ماهیچه

تب

ضعف

بی‌حالی شدید ظاهر میشود

سه نوع از ویروس آنفلوانزا به نام‌های آ {A}ب {B}، ث {C} موجود میباشد. نوع Aدرحیوانات و انسان نوع B در پستانداران وانسان و نوع Cفقط در انسان مشاهده میشود  در کمیته حهانی طبقه‌بندی ویروسها {ICTV} ویروس نوع د {D}هم در این خانواده دیده میشود.

در حالت عادی دوره‌ی بیماری 3 تا 4 روز میباشد بیماری آنفلوانزا نوعی عفونت تنفسی با زمان کوتاه است اما تا اندازه‌ی بسیار شدید را در همه‌ی افراد، به خصوص بالغین به وجود می آورد و در افراد با سن های زیادتر و کودکان و همچنین افرادی که بیماری زمینهٔ قلبی-تنفسی را دارا میباشند تهدیدکننده میباشد و اگر مدیریت نشده و تحت درمان گرفته نشود ممکن میباشد موحب مرگ شود.

آنفلوانزا 

آنفلوانزا

تاریخچه بیماری:

در قرن بیست همه گیری بیماری آنفلوانزای اسپانیایی در سال 1918 و باعث مرگ حدود 40تا 50 میلیون شخص را در کل جهان شد  آنفلوانزای اسپانیایی نوعی از کشنده ترین وقایع بیماری در تاریخ بشر شناخته میشود همه گیری‌های پس از آن بسیار جزئی تر بودند.  آنفلوانزای آسیایی در سال 1958موجب مرگ حدود 2میلیون نفر و آنفلوانزای هنگ کنگی در سال 1968موجب مرگ حدود 1میلیون نفر بودند. تا به الان آمار مرگ و میر دارای سیر نزولی بوده است به این صورت که در شروع فعالیت این ویروس، مرگ‌ های دسته‌ جمعی حتی تا 40 میلیون نفر در یک سال گزارش نموده اند ولی با گذشت زمان کاهش یافت.

حالا گونه‌ های جدید تر این ویروس مانند:

آنفلوانزای پرندگان

آنفلوانزای خوکی هم نمایان شده است

علائم آنفولانزا:

علایم این بیماری تب و سرفه عادی ترین نشانه‌های این بیماری میباشند.نشانه های بیماری میتواند شدید یا خفیف باشد.

تب

لرز

سردرد

دردهای عضلانی مثل:کمردرد

خستگی

سرفه {که ممکن میباشد با خلط همراه باشد}

گلودرد

ایجاد زخم‌هایی داخل دهان-بینی

ایجاد شدن زخم روی سطح پوست

خشونت صدا

استفراغ

حالت تهوع

خارش بدن

کوفتگی

علایم رایج بیماری میباشند

آنفلوانزا 

آنفلوانزا

این نشانه ها اغلب دو روز بعد از روبه رو شدن با ویروس ایجاد میشود و اغلب کم تر از یک هفته باقی میمانند. با این حال سرفه‌کردن ممکن است بیش از دو هفته مشاهده شود.  آنفلوانزا در همه سنین به جز دوران شیرخوارگی  مشاهده میشود. استفراغ و حالت تهوع ممکن‌ است در کودکان دیده شود ولی در بزرگسالان همیشگی نیست. رواج ناگهانی انواع متفاوت این بیماری معمولا در فصول سرد سال اتفاق می افتد و شدت آنها متفاوت میباشد

نشانه های متشابه سرماخوردگی به همراه بی حالی و درد عضلانی به مقداری که بیمار توان خارج شدن از تخت را نداشته باشد از نشانه های تفریق آنفلوانزا از دیگر بیماری‌های عفونی و تنفسی میباشد حدودا 33%از افراد مبتلا شده به ب این یماری علائم این بیماری را ندارند

بروز نشانه های آنفلوانزا ممکن میباشد یک یا دو روز بعد از مبتلا شدن به‌طور ناگهانی شروع میشود اغلب لرز و بدن‌درد اولین نشانه‌ها هستند ولی به وحود آمدن تب هم از نشانه های شایع در شروع مبتلا شدن به بیماری میباشد و دمای بدن به بازه‌ی 38 تا 39درجه‌ی سانتیگراد {حدود 100 تا 103درجه‌ی فارنهایت} میرسد. تعداد زیادی از افراد به مقداری بیمار میشوند که چندین روز در رخت خواب میمانند، و تیر کشیدن و دردهایی را در کلیه بدن خود تجربه می‌نمایند که در پشت پاها ک بدن دردناک‌ترند.

جوش‌های پتشی در کودکان

علائم گوارشی مانند:

استفراغ

اسهال

درد شکمی{ممکن میباشد در کودکان مبتلا شده به آنفلوانزای نوع B شدیدتر باشد}

ممکن میباشد در مراحل ابتدایی مبتلاشدن تشخیص دادن آنفولانزا و سرماخوردگی از همدیگر سخت باشد. نشانه های آنفلوانزا ترکیبی از علایم:

سینه پهلو

سرماخوردگی

بدن‌درد

سردرد

کوفتگی هستند.

در افراد بالغ اغلب اسهال از نمونه هایی از نشانه آنفلوانزا حساب نمیشود.  اگرچه این علامت در بعضی موارد مبتلاشدن به {آنفلوانزای پرندگان} H5N1 دیده‌شده و همچنین در کودکان میتواند یکی از نشانه های بیماری باشد.ترکیب به خصوص سرفه و تب به‌عنوان مهمترین علت برای پیشبینی ابتلا شدن به بیماری آنفلوانزا تشخیص داده شده‌است با افزایش یافتن دمای بدن به بیش تر از38 درجه‌ی سانتی‌گراد {100 درجهٔ فارنهایت} دقت در تشخیص هم افزایش مییابد.

آنفلوانزا 

آنفلوانزا

علائم هشدار اضطراری بیماری:

تنگی نفس

درد قفسه‌سینه

گیجی

استفراغ مفرط

علایمی از این بیماری که درمان میشوند ولی سپس با به وجود آمدن:

تب بالا

سرفه‌ی شدید

کمتر میشوند

{میتواند نشان دهنده سینه‌پهلوی باکتریایی باشد}

رنج کبود

تب بالا

راش

ناتوانی از نوشیدن مایعات

علایم کمبود آب در بدن

ناتوانی در قورت دادن مایعات{در نوزادان}

پوشک‌کودکان خیلی کم تر از موقعیت های عادی خیس شود

دیده نشدن اشک زمان گریه.

چه افرادی که در معرض آنفلوانزا میباشند؟

بیماری‌هایی مانند:

قلبی

ریوی

کلیوی

دیابت

آسم

بارداری

کهنسالی

امکان مبتلا شدن شخص به این بیماری را افزایش میدهند. همچنین کودکان به دلیل سیستم دفاعی ضعیف بیش تر به این بیماری مبتلا میشوند به علت اینکه این ویروس از راه تنفسی منتقل میشود در مکان‌های عمومی امکان منتقل شدن آن بیش تر میباشد آلودگی از انسان به انسان است یا از پرنده به انسان و تخم‌مرغ به انسان نمیباشد

آنفلوانزا 

آنفلوانزا

عامل ویروس ها چه چیزی هستند؟

ویروس های عامل آنفلونزا از سرده ارتومیکسوویریده مییاشند تشکیل دهنده ویروس آنفلوانزای A، ویروس آنفلوانزای B و ویروس آنفلوانزاC این ویروسها اغلب از سمت هوا یا عطسه شیوع پیدا میکند و باور بر این است که این روش در فصلها نسبتا کوتاه رخ میدهد.

همچنین توسط لمس کردن سطوح آلوده به ویروس و بعد تماس دست با دهان یا چشم هم ممکن میباشد منتقل شود.  همچنین فرد در طی زمانی که بیمار میباشد یا پیش از آن میتواند موجب آلوده‌شدن دیگران شود. شستن مداوم دستان موجب کاهش یافتن خطر عفونت میشود چون ویروس به وسیله صابون غیرفعال میشود.

استفاده از ماسک پزشکی هم موثر میباشد به جز رعایت اصول بهداشتی، یکی از مهمترین پیشنهاد پزشکان در مورد پیشگیری کردن از مبتلا شدن به این ویروس، تزریق کردن واکسن میباشد تعداد زیادی از واکسن‌ها تاثیر دوره‌ای دارند چون این ویروس تغییراتی در ساختمان آنتی‌ژنی خود که ممکن میباشد به شکل شدید یا خفیف باشد، ایجاد میکند.

بهترین زمان برای تزریق کردن واکسن انتهای فصل تابستان میباشد. واکسنی که در حال حاضر در جامعه انسانی استفاده میشود علیه دو سروتیپ از آنفلوانزا نوع A و آنفلوانزای نوع B ایمنی به وجود می آورد اما اخیرا دو گروه از پژوهشگران آمریکایی در تحقیقاتی مجزا موفق به ساخت واکسنی شده‌اند که به قسمتی از ویروس این بیماری که در همه گونه‌ ها مساوی میباشد حمله میکند.

ایران هم ادعا نموده است توانسته واکسن آنفولانزا را تولید نماید ویروس این بیماری را میتوان مانند یک آب نبات چوبی در نظر گرفت که یک پایه و یک سر دارد که در سر ویروس پروتئینی به نام هماگلوتینین  وجود دارد محققان این سری برعکس گذشته به جای سر، به پایه مولکول حمله میکنند جایی که در تمام گونه‌ های ویروس این بیماری ثابت میباشد و خیلی کم تر موجب جهش میشود.

نتایج تحقیق این دو گروه پژوهشی که انتشار شده است نشان دهنده موفقیت این واکسن جدید هستند. داروهای ضدویروس مانند:

مهارکننده‌های نورآمیدیناز

مانند:

اسلتامیویر برای درماناین بیماری استفاده شده است. ولی به‌نظر میرسد که فواید آنها برای سلامتی بیش تر از خطرات استفاده کردن از آنها نمیباشد. .

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “آنفلوانزا ”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *